LEGENDE

Federer najavio odlazak u penziju i otkrio kako bi volio provoditi penzionerske dane

Index.hr

30.3.2018

Legendarni švicarski teniser Rodžer Federer (Roger) je, nakon neočekivanog poraza od 175. tenisera svijeta Tanasija Kokinakisa (Thanasi Kokkinakis) u Majamiju, odlučio uzeti dužu pauzu. Švicarac preskače cijelu zemljanu sezonu i vratit će se tek uoči Vimbldona.

Federer ima 36 godina i sljedeća sezona mogla bi mu biti posljednja u bogatoj karijeri. Nikad nije osvojio olimpijsko zlato u pojedinačnoj konkurenciji, a to ga previše i ne brine.  

- Ne želim razmišljati o tome što će biti za dvije i po godine. Ne opterećujem se Olimpijskim igrama u Tokiju, kao što sam onima u Londonu i Riju. Dva puta nosio sam zastavu, osvojio sam zlato i srebro, napravio puno velikih stvari na Olimpijskim igrama - rekao je Federer za njemački teniski časopis "Magazin".

Najbolji švicarski sportista u historiji otkrio je kako bi želio da mu izgleda penzija.  

- Volio bih obići neka mjesta u Aziji, Australiji, Južnoj Africi, možda i Južnoj Americi. Ima toliko dobrih odredišta. I volio bih obići Evropu autobusom ili autom, najradije s djecom, iako moraju ići u školu. Ne opterećujem se, već sam ostvario snove. Volim putovati, ali zaista se veselim prilici da budem na jednom mjestu, u Švicarskoj, barem šest sedmica da se mogu malo opustiti - izjavio je Federer.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.