TENIS

Dejvis kup: Džumhur - Gombos na startu

Avaz Sport

5.4.2018

Duel teniskih reprezentacija Slovačke i Bosne i Hercegovine u okviru 2. Kola Dejvis kupa, koji počinje danas u Bratislavi, otvorit će sudar Damira Džumhura i Norberta Gombosa (16 sati.).

To je rezultat današnjeg žrijebanja parova, prema kojem će drugi meč sutrašnjeg programa igrati Martin Kližan i Mirza Bašić.

Iako pred sobom imaju teškog protivnika koji igra pred domaćom publikom, naši igrači su spremni da daju svoj maksimum.

- Damir poznaje Gombosa, igrao je protiv njega već ranije. Dobar je igrač, ali Damir može pobijediti i to bi bilo najbolje za nas jer bi onda Mirza ušao malo opuštenije u drugi singl meč - kaže naš kapiten Tomislav Brkić.

Slovaci su posljednji trenutak pred žrijebanje napravili izmjenu u svom timu i umjesto Lacka prijavili Igora Zelenaja, dubl igrača sa visokim rankingom u parovima (105.) koji se tek oporavio od povrede i naknadno se priključio domaćoj ekipi.

Raspored: Petak, od 16 sati: Norbert Gombos – Damir Džumhur, Martin Kližan - Mirza Bašić. Subota od 14 sati: Andrej Martin / Igor Zelenaj – Mirza Bašić / Tomislav Brkić, Martin Kližan – Damir Džumhur, Norbert Gombos – Mirza Bašić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.