TENIS

Treća šansa za Simonu Halep

Avaz Sport

9.6.2018

Prva teniserka svijeta Simona Halep danas će se protiv Amerikanke Sloun Stivens (Sloane Stephens) boriti za titulu prvakinje Rolan Garosa (15 sati).

Rumunskoj igračici ovo će biti treći nastup u finalu gren slem turnira u Parizu. Prethodna dva je izgubila, i to 2014. od Ruskinje Marije Šarapove te prošle godine od Latvijke Jelena Ostapenko.

- Ne postoji pritisak, samo nova šansa. Nadam se da ću biti bolja nego prošle godine u finalu - izjavila je Halep (26), koja još čeka na gren slem titulu.

Njena današnja protivnica ima jednu, i to prošlogodišnju na US Openu. Stivens je trijumfovala u Njujorku samo nekoliko mjeseci nakon što je zbog duže pauze zbog povrede pala na čak 957. mjesto svjetske WTA liste!

Stivens (25), koja je trenutno deseta igračica svijeta, dobila je svih šest finala u karijeri. U međusobnim mečevima, Halep vodi sa 5-2. Halep je u polufinalu bila bolja od treće nositeljice Garbine Muguruze (Španija) sa 6:1, 6:4, dok je Stivens u američkom polufinalu savladala Medison Kiz (Madison Keys) sa 6:4, 6:4.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.