MUNDIJAL 2018

Rodžer Federer prati Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji i ima svoje favorite

Avaz.ba

19.6.2018

Rodžer Federer (Roger Federer) vratio se tenisu poslije pauze tokom dijela sezone na šljaci. Uradio je to na najbolji način - osvajanjem titule na turniru u Štutgartu i povratkom na prvo mjesto ATP liste. 

U pauzama između mečeva Švicarac prati i Svjetsko prvenstvo u fudbalu. Navija za reprezentaciju svoje zemlje, koju je i posjetio pred polazak u Rusiju, ali uprkos dobroj igri Švicaraca protiv Brazila u prvom meču, pažnju mu je privukao igrač druge reprezentacije.

- Kristijano Ronaldo je bio sjajan - rekao je Federer.

- Postigao je sjajan gol iz slobodnog udarca, baš kada je bilo najpotrebnije. Meč između Portugala i Španije je bio odličan. I prvi meč na Mundijalu bio je zanimljiv kada je domaćin postigao pet golova. Očekujem zaista dobar Mundijal - rekao je prvi reket svijeta.

On je pohvalio i navijače, domaćina koji je odlično pripremio stadione i rekao je da ima više ekipa koje spadaju među favorite za osvajanje trofeja.   

- Postoji nekoliko timova koji mogu osvojiti titulu. Moj favorit? Nemam jednog. To su Njemačka, Brazil, Španija, Francuska, ali i Portugal - rekao je Federer, koji se ove sedmice priprema za Vimbldon na turniru u Haleu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.