TENIS

U Tuzli okončana amaterska liga u tenisu

E.M.

26.6.2018

Finalnim okršajem između Omara Husića i Adisa Mulabdića okončano je još jedno izdanje vrlo cijenjene i prestižne teniske lige u Tuzli za rekreativce.

Tenis liga Tuzla-Akademika dobila je svog novog starog šampiona. Bivši fudbaler tuzlanske Slobode Omar Husić je potvrdio dominaciju u gradu, a pobjeda nad, također, bivšim uspješnim košarkašem Slobode, Adisom Mulabdićem od 9:7 donijela mu je rekordnu, četvrtu titulu u singl konkurenciji. 

Na taj način, Husić je i dalje neprikosnoven i usamljen na vrhu, kao rekorder po broju osvojenih naslova, a minulo prvenstvo je okončao s deset uzastopnih pobjeda. Finalni dvoboj je bio uzbudljiv i dinamičan. Husić je bolje otvorio, poveo sa 3:1, no Mulabdić se brzo vraća i poravnava na 3:3. Ipak, serija grešaka ga je koštala Husićevog vodstva od 7:4, no uporni Mulabdić se nije predavao.

Kod rezultata 8:7 za Husića nije iskoristio do kraja servis protivnika, iako je imao veliku prednost od 40:15 i dobru priliku za brejk. Husić je potom kaznio rivala sa četiri uzastopna poena i velike pobjede u finalu. 

Da je kojim slučajem Mulabdić iskoristio prednost, vjerovatno bi svjedočili apsolutno neizvjesnoj završnici meča. Finale se igralo na terenu TK Sloboda, koja ima izvanrednu saradnju sa predstavnicima TLT-Akademika, a finalni meč iz stolice je izvanredno, bez greške, odsudio licencirani internacionalni sudija Nedim Pirić.

U dabl konkurenciji titulom su se okitili finalist singla Adis Mulabdić i Nedim Pirić, koji su prvenstvo okončali vrlo uvjerljivo. Inače, finale je bilo vrlo posjećeno, a novo izdanje lige planirano je za jesen. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.