TENIS

Novak Đoković osvojio Vimbldon

Novak Đoković ( AFP)

Avaz Sport

15.7.2018

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković osvojio je Vimbldon pošto je u finalnom meču uvjerljivo slavio protiv Kevina Andersona 3:0 u setovima (6:2, 6:2, 4:3). 

Već na početku prvog seta Đoković je napravio brejk, da bi ga potvrdio. U nastavku je Đoković napravio još jedan brejk za 4:1 i na kraju osvojio prvi set s uvjerljivih 6:2.

U pauzi poslije prvog seta Anderson je zatražio masažu desne nadlaktice zbog blagog bola, ali nije imao rješenja za raspoloženog Noleta. 

Novak je na početku drugog seta mini serijom došao do novog brejka. Sve što je Đokoviću trebalo jeste da drži lopticu u terenu i gleda kako protivnik izbacuje lopticu van granica igrališta. To mu je bilo dovoljno da napravi još jedan brejk za 4:1. Srbijanski teniser je sigurno priveo drugi set kraju i osvojio ga 6:2.

Anderson je prvi put u toku meča došao do prednosti u setu na početku trećeg seta, da bi Novak ekspresno izjednačio. U nastavku su obojica tenisera bila sigurna na svoj servis. Đoković je spasio tri set lopte u trećem setu, pa se tako otišlo taj brejk, koji je srbijanski teniser dobio 7:6 (7:3).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.