SPORT

Serena Vilijams doživjela debakl, uzela samo jedan gem

Kurir.rs
01.08.2018 14:14

Foto: Arhiv

Američka teniserka Serena Vilijams (Williams) doživjela je u prvom kolu turnira u San Hozeu najteži poraz u karijeri. Amerikanku je oduvala britanska teniserka Džoana (Johanna) Konta, koja joj je prepustila samo jedan gem - 6:1, 6:0.

Zanimljivo, Serena je dobila prvi gem, a ni u narednim ništa nije slutilo na ovakav razvoj situacije, pošto su bili više nego neizvjesni.

Ovo je najteži poraz u karijeri Serene Vilijams. Amerikanka se nedavno vratila na teren poslije porođaja. Činilo se da je pitanje vremena kada će se vratiti u vrh pošto je na Vimbldonu stigla do finala, ali je sada uslijedio hladan tuš.

- Mislim da je ona igrala dobro u drugom setu, a ja nisam bila dovoljno oštra u prvom pa je ona dobila na samopouzdanju i to iskoristila. Jedino što mogu kazati je da sam se borila na terenu. Nisam se predala, dobro sam se kretala i moram uzeti pozitivne stvari iz ovog meča. Trenutno mi je na misli toliko toga da nemam vremena da budem šokirana zbog poraza, u kojem nisam igrala najbolje - rekla je Serena nakon tog strašnog poraza.

NA VRH