TENIS Obratila se svojim fanovima putem Instagrama

Serena Vilijams o najtežoj krizi u životu: Osjećala sam se kao da nisam dobra majka

Index.hr
07.08.2018 17:00

Foto: Serena Vlijams ( Arhiv)

Serena Vilijams (Serena Williams) se na Instagram profilu obratila svojim fanovima u dužoj objavi objasnivši kako ima problema s postporođajnom depresijom.

Nakon što je prije šest dana Vilijams zakoračila na teniske terene prvi put nakon poraza u finalu Vimbldona, niko nije mogao ni zamisliti da će doživjeti najteži poraz u karijeri. 

U prvom kolu WTA turnira u San Hoseu, u njenoj zemlji, Johana Konta (Johanna Konta) potpuno je nadigrala Amerikanku i deklasirala je 6:1, 6:0.

Potom je ove sedmice otkazala nastup na prestižnom Rodžers Kupu u Montrealu zbog "privatnih razloga", kako je sama navela. Mnogi su se zbog toga upitali što se događa s 36-godišnjakinjom, a izgleda da odgovor leži u Sereninoj velikoj brizi oko kćerke koju je rodila u septembru prošle godine.

"Majke, uredu je ako imate loš dan ili sedmicu" 

Serena se uvjerila da su emocije koje osjeća poslije porođaja u potpunosti normalne i potaknula je majke da kroz razgovor pokušaju riješiti takve probleme. 

- Osjećala sam se kao da nisam dobra majka. Pročitala sam nekoliko članaka kako postporođajna depresija može trajati i do tri godine ako se ne prepozna problem. Ja volim kroz komunikaciju rješavati takve stvari, a razgovarajući s porodicom i prijateljima, shvatila sam da je prirodno što se osjećam kao da ne radim dovoljno za svoje dijete. Majke, vi ste heroine! Ovdje sam da vam poručim, ako imate loš dan ili sedmicu, uredu je! I ja prolazim kroz isto - napisala je Serena na Instagramu.

Fenomenalna Serena Vilijams u svojoj bogatoj karijeri osvojila je čak 23 grend slem naslova. Iako je otkazala veliki turnir u Montrealu ove sedmice, poručila je kako očekuje da će biti spremna za posljednji grend slem sezone US Open, koji počinje sljedeći mjesec.

NA VRH