TENIS

Serena Vilijams o najtežoj krizi u životu: Osjećala sam se kao da nisam dobra majka

Serena Vlijams ( Arhiv)

Index.hr

7.8.2018

Serena Vilijams (Serena Williams) se na Instagram profilu obratila svojim fanovima u dužoj objavi objasnivši kako ima problema s postporođajnom depresijom.

Nakon što je prije šest dana Vilijams zakoračila na teniske terene prvi put nakon poraza u finalu Vimbldona, niko nije mogao ni zamisliti da će doživjeti najteži poraz u karijeri. 

U prvom kolu WTA turnira u San Hoseu, u njenoj zemlji, Johana Konta (Johanna Konta) potpuno je nadigrala Amerikanku i deklasirala je 6:1, 6:0.

Potom je ove sedmice otkazala nastup na prestižnom Rodžers Kupu u Montrealu zbog "privatnih razloga", kako je sama navela. Mnogi su se zbog toga upitali što se događa s 36-godišnjakinjom, a izgleda da odgovor leži u Sereninoj velikoj brizi oko kćerke koju je rodila u septembru prošle godine.

"Majke, uredu je ako imate loš dan ili sedmicu" 

Serena se uvjerila da su emocije koje osjeća poslije porođaja u potpunosti normalne i potaknula je majke da kroz razgovor pokušaju riješiti takve probleme. 

- Osjećala sam se kao da nisam dobra majka. Pročitala sam nekoliko članaka kako postporođajna depresija može trajati i do tri godine ako se ne prepozna problem. Ja volim kroz komunikaciju rješavati takve stvari, a razgovarajući s porodicom i prijateljima, shvatila sam da je prirodno što se osjećam kao da ne radim dovoljno za svoje dijete. Majke, vi ste heroine! Ovdje sam da vam poručim, ako imate loš dan ili sedmicu, uredu je! I ja prolazim kroz isto - napisala je Serena na Instagramu.

Last week was not easy for me. Not only was I accepting some tough personal stuff, but I just was in a funk. Mostly, I felt like I was not a good mom. I read several articles that said postpartum emotions can last up to 3 years if not dealt with. I like communication best. Talking things through with my mom, my sisters, my friends let me know that my feelings are totally normal. It’s totally normal to feel like I’m not doing enough for my baby. We have all been there. I work a lot, I train, and I’m trying to be the best athlete I can be. However, that means although I have been with her every day of her life, I’m not around as much as I would like to be. Most of you moms deal with the same thing. Whether stay-at-home or working, finding that balance with kids is a true art. You are the true heroes. I’m here to say: if you are having a rough day or week--it’s ok--I am, too!!! There’s always tomm!

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on

Fenomenalna Serena Vilijams u svojoj bogatoj karijeri osvojila je čak 23 grend slem naslova. Iako je otkazala veliki turnir u Montrealu ove sedmice, poručila je kako očekuje da će biti spremna za posljednji grend slem sezone US Open, koji počinje sljedeći mjesec.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.