TENIS

Džumhuru upitan nastup na US Openu

Nadam se da ću se oporaviti i pripremiti do naredne sedmice za US Open, rekao je Džumhur

Džumhur: Povrijedio leđa

N. C.

23.8.2018

Damir Džumhur, najbolji bosanskohercegovački teniser, postavljen je za 24. nosioca US Opena, posljednjeg gren slem turnira sezone, koji počinje 27. avgusta.

Loše vijesti

Žrijeb za US Open će biti održan sutra, a još nije poznato hoće li Džumhur biti spreman za ovaj turnir, s obzirom na to da je zbog bolova u leđima predao meč drugog kola na turniru u Vinston Salemu američkom igraču Tenisu Sandgrenu (Tennys).

Naš najbolji teniser je nakon urađenog ljekarskog pregleda odustao od meča protiv 61. tenisera svijeta, a razlog je povreda leđa koju nije uspio sanirati.

- Žao mi je zbog loših vijesti, ali morao sam napustiti jedan od mojih najdražih turnira. Prošle godine igrao sam u Vinston Salemu svoje prvo finale na ATP turu i želio sam igrati i sada, ali sam se uoči meča povrijedio. Nadam se da ću se oporaviti i pripremiti do naredne sedmice za US Open - rekao je Džumhur.

S obzirom na to da je Džumhur prošle godine u Vinston Salemu igrao finale, u kojem ga je savladao Španac Roberto Bautista Agut, zbog odustajanja je izgubio značajan broj poena, te je na ATP listi pao za tri pozicije.

Igra i Bašić

Na predstojećem turniru u Njujorku će, također, nastupiti i Mirza Bašić, trenutno 81. igrač na ATP listi, koji je u Vinston Salemu poražen u prvom kolu od Rusa Danila Medvedeva.

Nadal i Halep prvi nosioci

Prvi nosilac US Opena je španski teniser i prvi igrač svijeta Rafael Nadal. Drugi je peterostruki osvajač ovog turnira, Švicarac Rodžer Federer (Roger), a treći Argentinac Huan Martin del Potro (Juan). 

U ženskoj konkurenciji prva nositeljica je Rumunka Simona Halep, druga je Dankinja Karolina Voznjacki (Caroline Wozniacki), a treća prošlogodišnja pobjednica, Amerikanka Sloan Stivens (Sloane Stephens).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.