TENIS

Dejvis kup: Japanci napravili izmjene u timu, ali ostaju favoriti

Plej-of susret za Svjetsku grupu

Dejvis kup reprezentacija BiH. Fena

Fena

10.9.2018

U teniskoj Dejvis kup selekciji Japana, koja dočekuje tim Bosne i Hercegovine u plej-of susretu za Svjetsku grupu, prijavljene su izmjene igrača te je novi sastav domaćeg tima po rankingu nešto slabiji u odnosu na prvobitno najavljenu postavu.

Ipak, u timu BiH ne pridaju preveliku važnost toj promjeni, s obzirom na to da kapiteni, prema pravilima ITF, imaju pravo na određene izmjene do dana žrijeba, što znači da će se tek u četvrtak, 13. septembra, pouzdano znati koji će se japanski igrači suprotstaviti bh. teniserima na putu do najvišeg ranga takmičenja, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.  

Prema novom spisku, u selekciji Japana ostaju najbolje rangirani igrač Taro Daniel (ATP 64), dubl igrač Ben MekLan (McLahlan - ATP dubl 24) i Jasutaka Učiama (Yasutaka Uchiama - ATP 271/ dobl 102), a novoprijavljeni su Jošihito Nišioka (Yoshihito Nishioka - ATP 177) i Josuke Vatanuki (Yosuke Watanuki - ATP 277).

U prvobitno prijavljenom timu bili su Juiči Sugita (Yuichi - ATP 91.) i Go Soeda (ATP 176.), ali još postoji mogućnost da japanski kapiten Staoši Ivabuči (Satoshi Iwabuchi) napravi izmjene prije žrijebanja. 

Prema statistici, domaći tim je favorit, a zanimljivo je i da su navijači širom svijeta u anketi Dejvis kupa glasali u korist Japanaca 93 posto, dok su Bosni i Hercegovini dali tek sedam posto šansi.

Bh. teniseri Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Darko Bojanović na putu su za Tokio, odakle nastavljaju za Osaku, gdje će u utorak, 11. septembra, imati prvi trening. 

Mečeve susreta Japan – BiH bit će moguće pratiti u direktnom prijenosu u programu BHT.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.