TENIS

Sutra počinje meč između Japana i BiH za Svjetsku grupu Dejvis kupa

Japanski tim će imati veliku podršku navijača

TSBiH

Fena

13.9.2018

Mečevima Taro Daniel – Tomislav Brkić te Jošihito Nišioka (Yoshihito Nishioka) – Mirza Bašić, sutra počinje plej-of susret Japan – BiH za Svjetsku grupu Dejvis kupa.

- Bit će teško i zbog jakih protivnika i zbog spore podloge koja više odgovara domaćinu, ali najvažnije je da nema povreda - kaže kapiten bh. tima Brkić i podsjeća da je Mirza Bašić imao problema s bolovima u desnoj nozi, ali da se sada dobro osjeća, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.  

''Momci su imali kratke pripreme jer smo zbog tajfuna u Japanu bili prinuđeni da mijenjamo plan puta, ali dali su sve od sebe da vrijeme iskoriste maksimalno za treninge i za koliko-toliko odmora i spavanja, kako bi se prilagodili velikoj vremenskoj razlici - kaže Senad Hadžimešić, direktor TSBiH.

Svi mečevi igrat će se od 14. do 16. septembra u teniskom centru Utsubo u Osaki. Glavni teren je stadionskog tipa s kapacitetom od pet hiljada gledatelja, tako da će japanski tim imati veliku podršku navijača. 

Direktan TV prijenos prvog dana (petak, 14. septembar) će početi u 4.50 sati u programu BHT, a snimak mečeva bit će emitiran u 22.15 sati, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.