TENIS

Talenat prepoznao i legendarni Pilić

Piše: S. KOTARAŠ

16.10.2018

Mladi prnjavorski teniser, Dražen Petrović, privukao je ove godine veliku pažnju na sebe jer je ostvario nekoliko veoma zapaženih rezultata i našao se na 7. mjestu najboljih igrača Evrope do 16 godina. U tome mu je uveliko pomoglo i osvajanje jednog od turnira iz serije ''Tenis Evropa'', turnira u Velom Lošinju, ali i dobri rezultati na ostalim turnirima svog uzrasta.

Najveća ljubav

Tenisom se počeo baviti sa svega sedam godina, u dobi kada je njegovim vršnjacima ''jurcanje'' za loptom mnogo draže od bilo čega drugog.

- Čim sam prvi put reketom udario lopticu shvatio sam da će tenis do kraja biti moja najveća ljubav – izjavio je Petrović.

Sigurno najveći uspjeh u njegovoj karijeri je plasman na Masters ''Tenis Evrope'', u Ređo Kalabriji, na kojem je nastupilo osam najboljih tenisera Starog kontinenta uzrasta do 16 godina. Na žalost, poražen je već u četvrtfinalu od prvog nosioca, Stefana Popovića iz Srbije.

- Masters je kruna sezone, a ja prije godinu nisam mogao ni da zamislim da ću biti na turniru osam najboljih. Plan za ovu sezonu bio je da uđem u top 100 na rang-listi ''Tenis Evrope'', tako da sam presretan. Uporan rad i veliki trud su dali rezultate, a zasluge za moj napredak idu na adresu mog trenera, Bojana Mičića, ali i mojih roditelja od kojih imam bezrezervnu podršku – dodao je Petrović.

Što se tiče planova za budućnost, među njima nije odlazak na neku od poznatih teniskih akademija u inostranstvu, ali ga neizmjerno raduje saradnja sa svjetski čuvenim Nikolom Pilićem koji ga je zapazio na turniru u Rijeci.

 Ojačati mišiće

- Po Pilićevom mišljenju Dražen je dosta dobar, a tehnika mu je jača strana, samo treba da ojača mišiće. U naredne tri ili četiri godine nastojat ćemo da pređemo na fjučers turnire. Dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo, mada je u sportu, a pogotovo tenisu, nezahvalno bilo šta prognozirati – naglasio je Mičić.

Sportska porodica 

Mladi teniser potiče iz sportske porodice, tako da ne čudi da je od malih nogu predodređen da se takmiči i niže uspjehe. Naime, Draženov otac, Željko, bio je nekada jedan od najboljih atletičara BiH i učestvovao je na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine. Majka Slađana bivša je karatistkinja, i nije bilo druge nego da Dražen naslijedi njihove sportske gene.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.