MASTERS PARIZ

Damir Džumhur: Žao mi je što se ovako završilo, Đoković je pokazao zašto je nabolji

Hvala svima koji su me podržavali tokom sezone - kazao je bh. teniser

Arhiv

Avaz Sport

1.11.2018

Naš najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur predao je meč osmine finala Mastersa u Parizu protiv srbijanca Novaka Đokovića.

Jednostavno, morao je ovo uraditi jer leđa nisu mogla izdržati furiozni početak Đokovića, koji je nakon ukazanog medicinskog tajm-auta slavio u prvom setu s uvjerljivih 6:1. Po završetku meča rekao je da ovo nije kraj kakav je Džumi želio, ujedno čestitavši Srbijancu na pobjedi i povratku na prvo mjesto ATP liste.  

Nakon meča Damir je izjavio da je danas Đoković pokazao zašto je u ovom trenutku najbolji teniser svijeta i da mu je drago što je imao priliku igrati protiv njega. No, kao profesionalac, razočaran je načinom na koji je meč završen, kao i ova sezona, s obzirom na to da je ovo bio njegov posljednji nastup.   

- Nažalost, ovo nije kraj kakav sam želio da bude. Drago mi je što sam prvi put u životu dobio priliku da igram protiv Novaka Đokovića, on je ponovo broj jedan i vratio se tamo gdje mu je mjesto. Čestitam mu na svemu što je uradio u svojoj karijeri, pogotovo na ovom povratku, koji je njegova najveća pobjeda. Čestitam mu na pobjedi, pokazao je zašto je broj jedan, a, s druge strane, ja, nažalost, nisam mogao izdržati do kraja meča. Bolovi su počeli u trećem gemu, riječ je o donjem dijelu leđa s kojim sam ranije imao problema, a nije bilo svrhe igrati kada nisam mogao pružiti svoju najbolju igru. Žao mi je što nisam uspio odigrati čitav meč s Novakom, ali se nadam da ću u narednim godinama imati mnogo ovakvih prilika - kazao je Džumhur.  

Džumhur je zahvalio svima na ogromnoj podršci tokom 2018. godine, koja je, kao što se može vidjeti, bila prepuna uspona i padova.   

- Za kraj sezone želim zahvaliti svima onima koji su me podržavali i bili uz mene, bila je ovo sezona uspona i padova, ali to je jednostavno tenis i na kraju krajeva, sve je to normalno u svijetu tenisa i sporta. Želim zaliječiti ovu povredu za 2019. godinu u kojoj želim biti što je moguće bolji - kazao je Damir.    

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.