ODLUKE

Nik Kirgios potražio pomoć psihologa

U budućnosti će promijeniti svoj kalendar

Agencija

Index.hr

7.11.2018

Australski teniser Nik Kirgios (Nick Kyrgios), poznat po čestim ispadima na teniskim terenima, izjavio je za medije kako je potražio pomoć psihologa. 

- Počeo sam se savjetovati s psiholozima kako bih ojačao mentalno -  izjavio je 23-godišnji Kirgios za dnevnik "Canberra Times".  

- Previše sam trenirao prije nego što sam to učinio. Ali tako je, počeo sam, osjećam se slobodniji govoriti o tome i imam osjećaj da nemam šta skrivati - dodao je on.  

- Morao sam se boriti s problemima na terenu i izvan njega - dodaje Kirgios, koji je bio prisiljen skratiti sezonu u oktobru nakon turnira u Moskvi zbog povrede lakta.  

Ovaj perspektivni teniser također je najavio da će u budućnosti promijeniti svoj kalendar kako ne bi ponovio pogreške iz posljednje dvije godine.  

- Dosta radim sa svojim štabom kako bih postigao dobru ravnotežu u svom kalendaru, gdje mislim da nije bio slučaj u posljednje dvije godine, koje nisam mogao ni završiti - kazao je Kirgios.  


 Iako je bio čak 13. na ATP listi, on sada se nalazi na 37. mjestu, dok titulu prvog australskog tenisera ima mladi Aleks (Alex) De Minaur.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.