Foto: Agencija

ODLUKE Morao se boriti s problemima na terenu i izvan njega

Nik Kirgios potražio pomoć psihologa

U budućnosti će promijeniti svoj kalendar

Autor: Index.hr
07.11.2018 14:02
A
A
A

Australski teniser Nik Kirgios (Nick Kyrgios), poznat po čestim ispadima na teniskim terenima, izjavio je za medije kako je potražio pomoć psihologa. 

- Počeo sam se savjetovati s psiholozima kako bih ojačao mentalno -  izjavio je 23-godišnji Kirgios za dnevnik "Canberra Times".  

- Previše sam trenirao prije nego što sam to učinio. Ali tako je, počeo sam, osjećam se slobodniji govoriti o tome i imam osjećaj da nemam šta skrivati - dodao je on.  

- Morao sam se boriti s problemima na terenu i izvan njega - dodaje Kirgios, koji je bio prisiljen skratiti sezonu u oktobru nakon turnira u Moskvi zbog povrede lakta.  

Ovaj perspektivni teniser također je najavio da će u budućnosti promijeniti svoj kalendar kako ne bi ponovio pogreške iz posljednje dvije godine.  

- Dosta radim sa svojim štabom kako bih postigao dobru ravnotežu u svom kalendaru, gdje mislim da nije bio slučaj u posljednje dvije godine, koje nisam mogao ni završiti - kazao je Kirgios.  

 Iako je bio čak 13. na ATP listi, on sada se nalazi na 37. mjestu, dok titulu prvog australskog tenisera ima mladi Aleks (Alex) De Minaur.