TENIS

Francuska došla do prvog boda protiv Hrvatske u finalu Dejvis Kupa

Pjer-Hju Erber/Nikola Mai savladao hrvatski par Ivan Dodig/Mate Pavić 3:1 u setovima

Pjer-Hju Erber/Nikola Mai: Smanjili vodstvo Hrvatske na 2:1. AFP

Avaz Sport

24.11.2018

Francuska je došla do prvog boda protiv Hrvatske u finala Dejvis kupa pošto je njihov dubl Pjer-Hju Erber (Pierre-Hugues Herbert)/Nikola Mai (Nicolas Mahut) savladao hrvatski par Ivan Dodig/Mate Pavić 3:1 u setovima.  (6:4, 6:4, 3:6, 7:6)

U prvom setu francuski dubl je na servis Ivana Dodiga stigao do bejk lopte koju su nakon duže izmjene odmah i iskoristili i došli do vodstva 4:3. Erber i Mai sigurno su sačuvali prednost i na kraju prvi set riješili u svoju korist 6:4.  

U drugom setu oba para su bila sigurna na svoj servis, sve do pred kraj. Tada su Francuzi napravili ključni brejk za 5:4, te ga u narednom gemu potvrdili za osvajanje seta. 

Francuzi su sjajno otvorili treći set i odmah na početku stigli do brejka, međutim hrvatski dvojac je brzo vratio brejk za poravnanje na 3:3, da bi ga i potvrdili na svoj servis za 4:3. Hrvatski teniseri su zatim napravili novi brejk i tako osvojili treći set i u potpunosti se vratili u meč. 

U četvrtom setu gledali smo veoma dobru igru oba para i lagano uzimanje gemova na vlastiti servis. Na kraju je bilo 6:6, te se igrao taj-brejk. U taj-brejku bolji su bili Francuzi, te su upisali pobjedu, kojom su smanjili vodstvo Hrvatske na 2:1. Odluka o pobjedniku Dejvis kupa pada u nedjelju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.