EUFORIJA

Prelijepa srbijanska sutkinja donijela sreću Hrvatima pa joj posvetili pjesmu

Vanserijski uspjeh

Marijana Veljović: Donijela sreću Hrvatima. Screenshot

Kurir

25.11.2018

Hrvatski sport bogatiji je za još jedan vanserijski uspjeh ove godine, poslije fudbalskog srebra na Mundijalu, teniseri su otišli korak dalje - postali su svjetski prvaci osvajanjem Dejvis Kupa.

Čilić i drugovi savladali su Francusku u Lilu 3:1, odlučujući poen donio je upravo najbolji hrvatski tensier, pa su tako "kockasti" stigli do druge "salatare" u svojoj historiji, poslije one iz 2005. godine.

Zanimljivo, meč odluke između Čilića i Lukasa Puja (Lucas Pouille) sudila je Srbijanka Marijana Veljović, kojoj su u nastupu najveće euforije zbog osvajanja titule, po završetku meča hrvatski navijači posvetili i pjesmu: 

- Marijana, slatka mala Marijana, ja ću te čekati, dok ne svane dan. Marijana, slatka mala Marijana... - zapjevali su joj s tribina oduševljeni Hrvati jedan od omiljenih hitova.

Inače, Marijana je rođena u Kragujevcu, jedna je od najboljih sudija Međunarodne teniske organizacije (ITF), a u finalu Dejvis Kupa sudila je dva meča.

U profilu koji je u nedjelju osvanuo na jednom teniskom "YouTube" kanalu otkrila je nikad nije ni sanjala da će se baviti suđenjem.  Njoj je, kako je rekla, tenis oduvijk bio strast, a na Vimbldonu je željela otići barem kao gledalac. Ono što nije mogla kao igračica, uspjela je kao sudija i u tome neizmjerno uživa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.