TENIS

Čilić: Mala je razlika između mene, Đokovića, Federera i Nadala

Prvi nastup u Puneu

Osvajač jednog gren slema. Arhiv

index.hr

12.12.2018

Iako je teniska sezona za Marina Čilića završila prije manje od mjesec, najbolji hrvatski teniser već se priprema za prvi turnir sljedeće sezone, koji počinje 31. decembra u indijskom Puneu.

Čilić je imao toplo-hladnu sezonu u 2018. Krenuo je fenomenalno, ušavši u finale prvog gren slema godine u Australiji, u kojem je izgubio od Rodžera Federera (Roger) u pet setova. U jednom trenutku je bio i treći teniser svijeta, a u drugom dijelu sezone nije igrao svoj najbolji tenis pa je izgubio dosta mečeva u kojima se od njega očekivala pobjeda. Ipak, u finalu Dejvis kupa pokazao je svu raskoš svog talenta, dva puta je lagano pobijedio i tako postao najzaslužniji za drugi naslov Hrvatske.

Najbolji hrvatski teniser najavio je novu sezonu u razgovoru za italijanske medije, a poručio je da se osjeća spremno za napad na veliku trojku svjetskog tenisa, Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

- Vjerujem da sam spreman. Imam 30 godina i na vrhuncu sam. A uz to, još mogu napredovati. Njih trojica su odlični, ali mala je razlika između nas. Ne bojim se nikoga - rekao je Čilić, a njegove izjave prenosi "Sportklub".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.