TENIS Hrvatski teniser osvojio Dejvis kup

Čilić: Mala je razlika između mene, Đokovića, Federera i Nadala

Prvi nastup u Puneu

index.hr
12.12.2018 15:45

Osvajač jednog gren slema

Foto: Arhiv

Iako je teniska sezona za Marina Čilića završila prije manje od mjesec, najbolji hrvatski teniser već se priprema za prvi turnir sljedeće sezone, koji počinje 31. decembra u indijskom Puneu.

Čilić je imao toplo-hladnu sezonu u 2018. Krenuo je fenomenalno, ušavši u finale prvog gren slema godine u Australiji, u kojem je izgubio od Rodžera Federera (Roger) u pet setova. U jednom trenutku je bio i treći teniser svijeta, a u drugom dijelu sezone nije igrao svoj najbolji tenis pa je izgubio dosta mečeva u kojima se od njega očekivala pobjeda. Ipak, u finalu Dejvis kupa pokazao je svu raskoš svog talenta, dva puta je lagano pobijedio i tako postao najzaslužniji za drugi naslov Hrvatske.

Najbolji hrvatski teniser najavio je novu sezonu u razgovoru za italijanske medije, a poručio je da se osjeća spremno za napad na veliku trojku svjetskog tenisa, Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

- Vjerujem da sam spreman. Imam 30 godina i na vrhuncu sam. A uz to, još mogu napredovati. Njih trojica su odlični, ali mala je razlika između nas. Ne bojim se nikoga - rekao je Čilić, a njegove izjave prenosi "Sportklub".

NA VRH