TENIS Poražen u polufinalu Dohe

Đoković: Pikeu sam rekao sve u lice, ne znam kako se dogovorio sa ITF-om

Osvrnuo se na glasine da je poslao pismo igračima o bojkotu novog Dejvis kupa

b92.net
07.01.2019 08:02

Đoković: Sa Pikeom imam korektan odnos

Foto: Arhiv

Đoković je zaustavljen u polufinalu Dohe i nakon tog poraza je govorio o promjenama koje se događaju u tenisu.

Novak se osvrnuo na glasine da je poslao pismo igračima o bojkotu novog Dejvis kupa, potvrdio da pismo postoji, ali da je ono poslano Međunarodnom olimpijskom komitetu.

- Pismo je već poslano Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK) jer znamo da ITF neće mijenjati pravila za plasman na Olimpijske igre. Potpisalo ga je 75 posto igrača koji su u prvih 20 i to znači nešto. Na meni je kao predsjedniku Saveza igrača da branim njihove interese, a to ću raditi iako bude značilo da idemo protiv Međunarodne teniske federacije. Nisam ni protiv koga, ATP zna šta radimo - rekao je Đoković, a prenosi španska "Marca".

Prvi igrač na ATP listi potvrdio je da je razgovarao sa Đerarom Pikeom (Gerard Pique), defanzivcem Barcelone i osnivačem "Kosmosa", koji je već predstavio finalni plan Dejvis kupa.

- Nisam saglasan da to budu uslovi za nastup, trebalo bi da postoji više opcija od igranja u Dejvis kupu. Razgovarao sam sa Pikeom o različitim formatima i rekao mu to u lice, ne dijelimo mišljenje, ali se poštujemo. Sa njim imam iskren i korektan odnos još od prije tri godine kada smo se upoznali i kada je dat prvi prijedlog. Uvijek smo razgovarali licem u lice - 

On je izrazio sumnju u dogovor "Kosmosa" i Međunarodne teniske federacije.

- Ne znam kako su ITF i Pike došli do dogovora, ali ima mnogo ljudi iz teniskog svijeta kojima se ne dopada novi format. Sa njim sam razgovarao, ali onaj koji je izabran nije najbolji po mom mišljenju. Početna ideja je bila da što više zemalja bude uključeno, ali je sve urađeno prebrzo, ne možete promijeniti turnir tako brzo i odmah željeti novo takmičenje za 2019. godinu. Većini igrača se nije dopao proces promijena jer je bio previše brz. Volim Dejvis kup, ali ne bi trebalo da bude veze sa igranjem na Olimpijskim igrama - 

NA VRH