TENIS

Kirios: Mari, mnogo si bolji od Đokovića

Osvojio 45 titula u karijeri

Kirios: Smatra da je Britanac trebao imati bolju karijeru. Arhiv

b92.net

13.1.2019

Kontroverzni australski teniser Nik Kirios (Nyck Kyrgios) odao je ogromno poštovanje Endiju Mariju (Andy Murray) koji je najavio povlačenje iz tenisa. 

Marijeva najava je potresla svijet tenisa i potpuno zasjenila sva dešavanja u Melburnu uoči početka prvog grend slema sezone Australian opena.

- Kada sam prvi put igrao protiv Endija potpuno me uništio u Torontu. Od tada se družimo i dopisujemo. Osjećam kao da ga znam oduvijek, ali smo se tada prvi put sreli na terenu. Često smo se zezali međusobno, bilo je momenata u svlačionici kada smo jedan drugom govorili užasne stvari pred 20 ljudi koji su nas slušali kako to radimo pola sata. Znali smo kada smo zajedno da će biti mnogo zabavno i pozitivno. On je mnogo urnebesan, mnogo je smiješan", opisao je Kirios svoj odnos sa Marijem. 

Mari je tokom karijere osvojio tri grend slema, a ukupno 45 titula, te zabilježio 663 pobjede uz 190 poraza. Po trofejima je daleko iza Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera (Roger).

- Volio bih da sam mogao da igram s njim dok smo obojica na vrhuncu, bio bi mnogo konkurentniji meč. Ne kažem da bih pobijedio. Dobro je što sam ostvario jednu pobjedu. Uvijek mu kažem, vidim Novaka Đokovića i koliko je grend slemova osvojio i rezultate koje ima i mislim se: - Čovječe, ti si mnogo bolji od Đokovića, trebalo je da imaš mnogo bolju karijeru. Mnogo sam mu sr*o o tome sve vreme. Uvijek mu to govorim, da je teško igrati protiv njega - dodao je kontroverzni australski teniser.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.