TENIS

Simić: Malo nam je nedostajalo da izborimo prvu grupu Fed kupa

U prvom kolu protiv Luksemburga

Herdželaš: Osvojila srebro na Mediteranskim igrama. Fena

Fena

17.1.2019

Ženska Fed kup reprezentacija BiH, u sastavu Dea Herdželaš, Jelena Simić, Nefisa Berberović i Anita Husarić, od 5. do 10. februara u Luksemburgu će igrati mečeve druge grupe Euroafričke zone.

Fed kup reprezentacija BiH je trenutno 62. na jakosnoj listi, a protivnike u Luksemburgu će saznati nakon žrijeba.

Kako je kazala bh. reprezentativka Jelena Simić, Fed kup reprezentaciji BiH u 2018. godini malo je nedostajalo da se plasira u prvu grupu.

- Prošla godina je bila specifična za naš tim. Zadovoljne smo što smo uspjele izboriti opstanak u grupi, ali, s druge strane, žao nam je jer nam je nedostajalo malo da prijeđemo u jaču grupu. Nadamo se da to možemo ostvariti ove godine - kazala je Simić. 

Najbolja bh. teniserka BiH Dea Herdželaš naglašava da je u njenom slučaju 2018. godinu obilježio nastup na Fed kupu i Mediteranskim igrama, gdje je zajedno s Nefisom Berberović osvojila srebrenu medalju.

- U Fed kupu nam je nedostajala trunka da prijeđemo u jaču grupu i nadamo se da ćemo u toj namjeri ove godine uspjeti. Imamo dobru ekipu i vjerujem da možemo uspjeti. Krajem sezone sam imala povredu, a nastup na Fed kupu će biti moj prvi nakon pet mjeseci pauze. U trenažnom procesu sam mjesec i po, mislim da ću biti spremna za Fed kup. Nadam se da će 2019. biti uspješnija i da će me zdravlje poslužiti - izjavila je Herdželaš. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.