ZANIMLJIVO

Zaštitar nije prepoznao Federera, njegova reakcija pokazuje zašto je najveći

Teniser je morao pričekati prijatelje da garantira za njega

Twetter

Avaz Sport

20.1.2019

Anoniman čovjek u žutoj majici postao senzacija na internetu nakon što se našao lice u lice s Rodžer Federerom (Rogerom Federerom) – i pokazao mu ko je šef, piše news.com.au.

- Sad i Rodžer Federer zna kako je živjeti poput običnog smrtnika- šalili su se korisnici društvenih mreža nakon što je zaštitar na Australian Openu zaustavio švicarskog asa jer nije imao akreditaciju.

Pažljivog zaštitara snimila je kamera, a Federer je morao pričekati prijatelje da garantira za njega. Srećom za Švicarca, pojavio se njegov trener Ivan Ljubičić s još jednim kolegom i trio je mogao ući, a snimka je, naravno, brzo postala hit na društvenim mrežama.

- Ponizna reakcija Federera na ovu situaciju pokazuje zašto je najveći ikad, na terenu i izvan njega. Kakva zvijezda- komentar je na Twitteru koji je dobio najviše lajkova.  

Neki su komentirali kako je Australija, iako opuštena zemlja, zapravo vrlo stroga kad su pravila u pitanju, a osim Federera, to je iskusila ranije ove sedmice i Marija Šarapova kad je, umjesto oko vrata, akreditaciju nosila u ruci.

Inače, Federer je branitelj naslova na Australian Openu, a drugu sedmicu turnira osigurao je jučer za samo 88 minuta protiv Amerikanca Tejlor Fritsa (Taylora Fritza).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.