ZANIMLJIVO Na Australian Openu zaustavio švicarskog asa jer nije imao akreditaciju

Zaštitar nije prepoznao Federera, njegova reakcija pokazuje zašto je najveći

Teniser je morao pričekati prijatelje da garantira za njega

Avaz Sport
20.01.2019 07:42

Foto: Twetter

Anoniman čovjek u žutoj majici postao senzacija na internetu nakon što se našao lice u lice s Rodžer Federerom (Rogerom Federerom) – i pokazao mu ko je šef, piše news.com.au.

- Sad i Rodžer Federer zna kako je živjeti poput običnog smrtnika- šalili su se korisnici društvenih mreža nakon što je zaštitar na Australian Openu zaustavio švicarskog asa jer nije imao akreditaciju.

Pažljivog zaštitara snimila je kamera, a Federer je morao pričekati prijatelje da garantira za njega. Srećom za Švicarca, pojavio se njegov trener Ivan Ljubičić s još jednim kolegom i trio je mogao ući, a snimka je, naravno, brzo postala hit na društvenim mrežama.

- Ponizna reakcija Federera na ovu situaciju pokazuje zašto je najveći ikad, na terenu i izvan njega. Kakva zvijezda- komentar je na Twitteru koji je dobio najviše lajkova.  

Neki su komentirali kako je Australija, iako opuštena zemlja, zapravo vrlo stroga kad su pravila u pitanju, a osim Federera, to je iskusila ranije ove sedmice i Marija Šarapova kad je, umjesto oko vrata, akreditaciju nosila u ruci.

Inače, Federer je branitelj naslova na Australian Openu, a drugu sedmicu turnira osigurao je jučer za samo 88 minuta protiv Amerikanca Tejlor Fritsa (Taylora Fritza).

Oglasi

NA VRH