TENIS

Od krvave ruke do finala Australian opena

Do odlučujućeg meča nije izgubila nijedan set

Kvitova: Vratila se tenisu nakon napada. AFP

index.hr

26.1.2019

Prije tri godine Petru Kvitovu je u stanu napao lopov, nanio joj nožem teške povrede ruke. 

Nož je zahvatio živce dva prsta ruke s kojom drži reket i doktori su prognozirali da ih više neće moći micati, dakle ni igrati tenis.

- Teško mi je povrijeđena lijeva ruka u pokušaju samoodbrane. Potresena sam, ali i sretna što sam uopće preživjela - napisala je Petra Kvitova prije tri godine na Twitteru.

Operacija spašavanja njenih živaca, prstiju i karijere trajala je četiri sata. I doktori su uspjeli.

Kvitova se tenisu vratila nakon pet mjeseci, ali dvostruka osvajačica Grand slema nikako po povratku nije mogla dalje od četvrtfinala na nekom od četiri najveća turnira. Sve do sada, kada je došla do finala Australian opena, Grend slama kojeg je morala propustiti zbog nesreće. 


Na putu do finala prošla je šest protivnica i nijednoj nije pustila ni set.

Meč za trofej, ali i za svjetski broj 1, bio je jedan najdramatičnijih mečeva u historiji Australian opena. Naomi Osaka pobijedila je Petru Kvitovu s 7:6(2), 5:7, 6:4 u fantastičnom finalu punom preokreta.

Kvitova je ovo nazvala najvećim uspjehom svoje druge karijere, a nakon meča dobila je jednako glasne ovacije kao i sedam godina mlađa osvajačica naslova.

- Željela sam pobjediti i podići trofej. Ali, mislim da sam već pobijedila. Kada sam se vratila tenisu prije dvije godine. Za mene je to čudesan poduhvat. Jer nisam bila sigurna hoću li uopće više moći držati reket - govorila je Kvitova suznih očiju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.