DEJVIS KUP

Amer Delić: Bh. igrači su svjesni teškog zadatka

Vlada veliki interes medija i publike za predstojeće mečeve

Delić: Mečevi se ne rješavaju na papiru. TSBiH

Fena

29.1.2019

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine u punom sastavu boravi u australskom gradu Adelejd, gdje u teniskom centru "Memorial Drive" obavlja pripreme za susret, koji će 1. i 2. februara igrati protiv selekcije Australije u okviru kvalifikacija za finale Svjetske grupe Dejvis kupa. 

Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić treniraju pod vodstvom kapitena Amera Delića i za sada sve teče prema planu, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH. 

Kako je u Australiji tenis izuzetno popularan sport, a mnogi igrači su baš iz Adelejda, veliki interes medija i publike vlada za predstojeće mečeve čiji će tačan raspored biti utvrđen žrijebom zakazanim za četvrtak, 31. januara.

Na konferenciji za medije Amer Delić danas je rekao da je Australija definitivno favorit u ovom meču te da su bh. igrači svjesni teškog zadatka.

- Srećom, mečevi se ne rješavaju na papiru, morate izaći na teren i odigrati - rekao je Delić.

Najbolji teniseri BiH suprotstavit će se jakoj australskoj selekciji koju čine: Aleks de Minaur (Alex De Minaur, ATP 28),  Džon Milman (John Millman, ATP 37), Džordan Tompson (Jordan Thompson, ATP 61), Džon Pirs (John Peers, ATP dubl 18) i  Aleksej Popirin (Alexei Popyrin, ATP 124).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.