TENIS

Đoković o Dejvis kupu: Nisam siguran hoću li igrati

Sedmodnevni turnir u Madridu

Đoković: Novi raspored dodatno otežao takmičarsku godinu. Twitter

b92

22.2.2019

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nije siguran hoće li igrati za Srbiju u premijernom izdanju finala Dejvis kupa.

Poslije 120 godina Dejvis kup je doživio rekonstrukciju pa će se u novembru u Madridu 18 reprezentacija na sedmodnevnom turniru boriti za "salataru".

Među najbolje timove svijeta se plasirala i Srbija, dobila je tešku grupu s Francuskom i Japanom, ali će, najvjerovatnije, biti oslabljena neigranjem Đokovića.

- Dejvis kup reprezentacija, zapravo reprezentacija Srbije u tenisu je za mene uvijek u planu. Za Dejvis kup nisam toliko siguran, iskreno. Dogodilo se mnogo promjena. ATP, kao Svjetska teniska organizacija kojoj mi pripadamo, kao igrači, pokrenula je paralelni događaj, ekipno takmičenje ATP kup, koji će biti održan u prvoj sedmici sljedeće sezone - rekao je Đoković.

Iako je lobirao za promjene u Dejvis kupu, Đoković se ne slaže s načinom na koji je on reformiran, a koji je preuzela kompanija fudbalera Đerara Pikea (Gerard Pique).

- Dejvis kup je najduže i najveće ekipno takmičenje u historiji tenisa, ali su oni napravili neke promjene s kojima se mnogi nisu složili i s kojima ni ja nisam saglasan, mislim da je novi format s novim rasporedom dodatno otežao našu takmičarsku godinu, tako da nisam siguran da ću učestvovati u finalnom događaju Dejvis kupa - dodao je srbijanski teniser.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.