TENIS

Federer nakon osvajanja titule u Dubaiju: Ne znam koliko je ostalo goriva

Ispred njega samo Džimi Konors

Federer: Sretan što još igra. AFP

Avaz Sport

3.3.2019

Rodžer Federer (Roger) je postao tek drugi igrač u historiji koji je stigao do 100. titule u karijeri nakon što je u finalu Dubaija savladao Stefanosa Cicipasa 2:0 u setovima.

Ispred njega je sada samo Džimi Konors (Jimmy Connors) sa 109 osvojenih titula.

- Definitvno, vrijedilo je žrtvovati se. Vidjet ćemo koliko je goriva ostalo u rezervoaru, ali osvojiti stotu titulu prosto je nevjerovatna stvar za mene. Sretan sam što još uopće igram. Bio je to dug put, ali i sjajan, ne vjerujem da bih bilo šta mijenjao u svojoj karijeri. Volio sam svaki minut na terenu - izjavio je Federer.

Statističari su izračunali da je teniser iz Bazela proveo do sada 52.152 minute na terenu. A sve je počelo prije 18 godina, kada je u Milanu osvojio svoj prvi pehar. 

- Sjećam se kako je sve loše bilo na početku i koliko sam očajnički želio osvojiti taj prvi pehar u Milanu. Nadao sam se da ću jednog dana biti i ja prvak. Tako mi je laknulo tada što sam prešao tu liniju, što sam postao svjestan da neću biti među onima koji su bili samo veliki talenti, ali nikada nisu uspjeli osvojiti trofej. Možete misliti kako se osjećam sada sa stotim peharom u rukama i koliko ni sam ne vjerujem u sve ono što se odigralo od Milana do danas - poručio je Federer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.