TENIS

Arena ponovo domaćin bh. timu

U toku su finalni razgovori i uskoro bi trebao uslijediti potpis ugovora o domaćinstvu

Dejvis kup reprezentacija BiH: U Zenici već igrali protiv Tunisa, Poljske i Holandije

D.J.

12.3.2019

Odlukom žrijeba održanog u sjedištu Međunarodne teniske federacije (ITF) u Londonu, Dejvis kup (Davis cup) reprezentacija Bosne i Hercegovine će u septembru biti domaćin reprezentaciji Češke i to u Zenici. 

S obzirom na to da u našoj državi nemamo razvijenu tenisku infrastrukturu, vrlo malo je opcija za lokacije na kojima se može odigrati ovakav susret.

Kako saznajemo, u toku su finalni razgovori i uskoro bi trebao uslijediti potpis ugovora o domaćinstvu ovog susreta između Teniskog saveza BiH i JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici te će nakon Tunisa, Poljske i Holandije, zenička Arena „Husejin Smajlović“ četvrti put ugostiti naše najbolje tenisere.

Sigurni smo da će domaća publika u Zenici i ovaj put biti dodatna prednost našim reprezentativcima pred ogled s jakim protivnikom kojeg predvodi Tomas Berdih (Berdych), nekada četvrti reket svijeta, a danas 81. na ATP listi.

Svi susreti će se igrati po novom formatu Dejvis kupa koji je na snazi od ove sezone - prvi dan dva singl meča, drugi dan dubl i preostali singl mečevi, a igra se na dva dobivena seta. Tačne datume odigravanja ITF će naknadno odrediti. Ostali parovi u našoj grupi su: Švedska – Izrael, Finska – Austrija, Ukrajina – Mađarska, Slovačka – Švicarska i Bjelorusija – Portugal.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.