TENIS

Dominik Tim nakon preokreta savladao Federera u finalu Indijan Velsa i osvojio prvi Masters trofej

Po završetku meča održao emotivan govor u kojem je iskazao veliko poštovanje prema Rodžeru

Indijan Vels: Dominik Tim ostvario trijumf karijere. AFP

Avaz Sport

18.3.2019

Austrijanac Dominik Tim (Dominic Thiem) savladao je Rodžera Federera (Roger) u finalu Indijan Velsa 2:1 u setovima (3:6, 6:3 i 7:5), što mu je prvi Masters trofej i ujedno najvažniji trijumf karijere.

Federer je odmah na početku napravio brejk u drugom gemu u kojem je iskoristio četvrtu brejk loptu. Držao je Federer prednost do sedmog gema kada je izgubio servis, ali je momentalno napravio još jedan brejk te je poveo 5:3. U narednom gemu Švicarac potvrdio brejk i za 38 minuta dobio prvi set 6:3. 

Rodžer je imao prve brejk lopte u narednom setu pri rezultatu 1:1, ali se Tim izvukao i sačuvao servis, i odmah u narednom gemu napravio brejk za 3:1. Do kraja seta nije bilo brejk lopti i Austrijanac dobija set 6:3.

U trećem setu sve do osmog gema nije bilo nijedne brejk lopte. Tim je zadržao prisebnost i osvojio gem na svoj servis. U 11. gemu trećeg seta Austrijanac je napravio brejk, da bi veoma siguran bio i u gemu u kom je servirao i dobio je set 7:5 za konačnu pobjedu. 

Tim je ovim trijumfom spriječio Federera da dođe do 101. ATP titule, a po završetku meča održao je emotivan govor u kojem je iskazao veliko poštovanje prema Rodžeru. 

- Prije svega, Rodžer, ogromno je zadovoljstvo nadmetati se s tobom, toliko toga učiti od tebe, igrati s jednom od najvećih legendi, igrati veliko finale protiv tebe. Za mene je to nestvarno… Mislim da uopće nije moje pravo tebi čestitati. Imaš 88 titula više od mene - rekao je Tim. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.