TENIS Bilježi najslabiji start sezone do sada

Nadal: Imam veliku želju da se takmičim, očekujem da sve bude bolje

Dolazi u Madrid kako bi konačno osvojio titulu

Avaz Sport
01.05.2019 19:07

Nadal: Nema nijednu titulu od starta sezone

Foto: Arhiv

Rafael Nadal ima najslabiji start sezone do sada. Neobično je da svjetski broj dva nema nijednu titulu od starta sezone, čak ni na njegovoj omiljenoj šljaci.

Malo ko je očekivao da će Nadal ostati bez krune u Monte Karlu, jednom od njegovih omiljenih turnira, ali to se dogodilo, baš kao i nedavno u Barceloni.

Na oba takmičenja Nadal je stigao do polufinala, u kneževini je izgubio od Fabija Fonjinija (Fabio Fognini), a u Barceloni je od njega bio bolji Dominik Tim (Dominic Thiem). 

Sljedeće sedmice Rafa će igrati u Madridu, tamo će biti i ostali članovi "velike trojke", Rodžer Federer (Roger) i Novak Đoković i Španac kaže da dolazi u glavni grad Španije kako bi konačno osvojio titulu.

- Povreda u Indijan Velsu mi je teško pala. Prije sedmicu iako nisam bio sto posto spreman, riješio sam da igram, čak ni na početku sedmice to nije bilo najsjajnije. Ipak, osjećaj je sada sasvim drugačiji. Ovo su sve detalji koji mogu da mi pomognu, taj poraz od Tima je svakako jedan od njih. Prilično dugo nisam igrao na šljaci, bio mi je to najbolji meč na ovoj podlozi od starta sezone - rekao je Nadal.

On kaže da je svjestan šta ga očekuje naredne sedmice u Madridu. 

- Važno je da se ponovo takmičim. Očekujem da bude sve bolje. Znam da će Madrid biti problematičan zbog uvjeta za igru, sve je nekako drugačije. Ipak, ponovo imam tu veliku želju da se takmičim. Ako igram na najvišem nivou, sve je moguće -  izjavio je Nadal.

Komentari

NA VRH