SPORT Najbolji teniser svijeta otvoreno

Đoković: Rastao sam tokom rata, nekada se pitam da li treba da se uključim u politiku

Uvijek pokušava predstaviti Srbiju u najboljem mogućem svjetlu

Avaz Sport
02.05.2019 18:00

Đoković: Ne zna da radi stvari na pola

Foto: AFP

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković je rekao da uvijek pokušava predstaviti Srbiju u najboljem mogućem svjetlu, da ne zna da radi stvari na pola, da se ponekada pita da li treba da se bavi politikom, ali da ne želi da se ograničava samo na svoju zemlju i da voli samo nju.

- Ponekad se pitam, da li treba da se uključim u politiku... Sve što radim, radim savjesno i odgovorno. Cijelog sebe ulažem u to. Ne znam da radim stvari na pola. Uvijek pokušavam da pomognem i da predstavim svoju državu na najbolji način. Kada sretnem ljude u Srbiji, ja razgovaram s njima, ali ne želim da se ograničim samo na svoju zemlju, da volim samo nju, a da mrzim ostale - rekao je Ðoković za "L'Équipe".

Srbijanski teniser govorio je i da želi mir u svijetu, a na pitanje da li je njegovo slovensko porijeklo utjecalo na karakter, istakao je da svi mi imamo genetsku memoriju. 

- Postoje razlozi zbog čega smo rođeni na nekom mjestu u neko vrijeme. Moji korijeni su utjecali na moj razvoj i tenis. Rastao sam tokom rata, pod bombama. Morao sam da se borim dva puta da bih ustao. Na kraju, sretan sam što sam doživio sva ta iskustva. To ne bih rekao u to vrijeme, bilo je odvratno - zaključio je Ðoković.

Komentari

NA VRH