ŠPANIJA

Nepoznati virus hara Madridom i napada tenisere: Nadal otkazao trening

Upitno je hoće li uopće zaigrati

Nadal: Ima još dva dana da se potpuno oporavi. AFP

Avaz Sport

6.5.2019

U nedjelju je počeo drugi zemljani Masters sezone za tenisere u Madridu koji je okupio sve najbolje na svijetu. Međutim, postoji bojazan da turnir ostane bez glavne domaće uzdanice Rafaela Nadala.

Naime, drugi igrač svijeta u nedjelju je otkazao popodnevni trening, a kasnije i konferenciju za medije zbog nepoznatog virusa koji se proširio madridskim teniskim kompleksom i napao je i neke druge takmičare, prenijela je "Marca".

Nadal je, pak, u nedjelju prijepodne došao na svečani oproštaj Davida Ferera (Ferrer) na kojem su bili Rodžer Federer (Roger), Marin Čilić, Huan Martin del Potro (Juan) i ostali, a prolongirao je i novi termin druženja s novinarima koji je trebao biti u ponedjeljak u 12:30 sati.

Prema trenutnoj situaciji, koju nadgleda ljekar Anhel Ruiz Kotoro (Angel Ruiz Cotorro), Nadalov nastup u Madridu zasad je pod upitnikom, ali sreća u nesreći je da ima još dva dana da se potpuno oporavi, budući da bi tek u srijedu trebao na teren protiv mladog Kanađanina Feliksa Ogera Alijasima (Felix Auger-Aliassime).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.