ŠOKANTNO

Teniserka otišla zubaru i otkrila da ima rak

Gibs: Zauzima 117. poziciju na WTA listi

A. Č. / Avaz.ba

14.5.2019

Američka teniserka Nikol Gibs (Nicole Gibbs) otkazala je nastup na ovogodišnjem Rolan Garosu nakon što joj je dijagnosticirana rijetka vrsta raka. 

Naime, ona je otišla kod zubara koji ju je praktično spasio. On je zapazio izraslinu na nepcu koja je nakon biopsije pokazala da je riječ o raku. 

Ova 26-godišnja teniserka trenutno je 117. na svijetu, a na operaciju će ići odmah u petak. Prognoze su dobre, a ona se nada da će se na teren vratiti na vrijeme da zaigra na Vimbldonu.

- Nažalost, moram se povući s Tura za ostatak zemljane sezone, uključujući i Rolan Garos - objavila je Gibs na svom Twitteru pa pojasnila koliko je bolest ozbiljna.

- Srećom, ova vrsta raka nije jedna od opasnijih pa se ljekari nadaju da bi sama operacija mogla biti dovoljna. Čak su mi rekli da u idućih nekoliko sedmica odigram koji turnir da bih skrenula misli - napisala je ona.

Ovogodišnji Rolan Garos na programu je od 26. maja do 9. juna, dok kvalifikacije za Vimbldon počinju krajem juna prije glavnog turnira 1. jula.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.