INCIDENT

Kirjos izgubio kontrolu: Bacio stolicu, šutirao flašice, pa diskvalificiran

Masters u Rimu

Kirjos: Skandal-majstor. Screenshot

Avaz Sport

16.5.2019

Australijski teniser Nik Kirjos (Nick Kyrgios) diskvalificiran je s Mastersa u Rimu pošto je poptuno izgubio kontrolu tokom meča sa Kasperom Rudom (Casper Ruud).

Kasper Rud je slavio u prvom setu protiv Nika Kirjosa 6:3, a u drugom je uspio revanširati se poslije taj brejka, kada je slavio u drugom setu rezultatom 7:6, da bi incident nastao u trećem setu.

Kirjos je uzeo brejk u prvom gemu, a norveški teniser se već u sljedećem odužio. 

Australijanac je bio vrlo ljut na ponašanje publike, čak se i žalio kod sudija, koji njegov agresivni nastup nisu tolerirali i poklonili su sljedeći gem Rudu.

Ova sudijska odluka je dodatno iznervirala 36. tenisera planete koji je prvobitno bacio reket, pritom zamalo pogodivši linijskog sudiju, što je uslijedilo Kirjosovim bacanjem stolice na teren. 

Ubrzo je Nik pokupio svoje stvari i napustio teren, a uslijedila je i direktna diskvalifikacija neposredno nakon što se "pokupio" i odšetao s šljake.  

Ovo je njegov najveći skandal. Ranije je znao tankirati mečeve, provocirati protivnike, ali nikad divljanjem nije stigao do diskvalifikacije s turnira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.