OGLASIO SE

Stric Rafaela Nadala: Kirjos je loš za tenis

Niku prijeti dodatna suspenzija zbog prekršaja "uvjetne kazne"

Kirjos: Kažnjen zbog incidenta. Screenshot

Avaz Sport

17.5.2019

Toni Nadal, stric proslavljenog španskog tenisera Rafaela Nadala, govorio je o incidentu koji je izazvao Australijanac Nik Kirjos (Nick Kyrgios). Kirjos je u drugom kolu Rima podivljao na terenu, te bacao flašicu, stolicu i reket, pa dobio diskvalifikaciju.

U međuvremenu je kažnjen oduzimanjem nagradnog fonda i svih bodova, kao i s dodatnih 20.000 eura.

Sada mu prijeti dodatna suspenzija zbog prekršaja "uvjetne kazne" koju mu je ranije dodijelio ATP, a Nadalov stric kaže da je Kirjosovo ponašanje štetno za tenis.

Kirjos je ušao u dinamiku koja mu škodi. Sve što je uradio je loše za tenis i njegovo ponašanje nije normalno. Vidio sam slike i one su dosta poražavajuće - rekao je Toni Nadal za španski "COPE". 

Toni je pozvao ATP da dodatno kazni Kirjosa.

Prva stvar koju ATP mora uraditi je da tome ne daje publicitet i da maksimalno ograniči vidljivost ovog incidenta, ali Kirjos priziva pažnju javnosti. Da ima drugačiji mentalni sklop on bi davao sve od sebe, ali mu je teško da se bori s takmičarskim pritiskom. Ono što je uradio ne može pozitivno da utječe na ovaj sport i, na kraju, ne postoji druga opcija sem da se kazni - dodao je Toni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.