TENIS

Federer i Nadal rutinski do četvrfinala Rolan Garosa: Švicarac usput ruši i rekorde

Slavili bez izgubljenog seta

Federer: Ispisao historiju. AFP

Avaz Sport

2.6.2019

Švicarski teniser Rodžer Federer (Roger) i Španac Rafael Nadal rutinskim pobjedama bez izgubljenog seta plasirali su se u četvrtfinale Rolan Garosa.

Federer je bez problema savladao 68. igrača svijeta Argentinca Leonarda Majera (Mayera) rezultatom 3:0 u setovima.  Federeru su za pobjedu trebale 102 minute, a današnjoj pobjedom postao je najstariji četvrtfinalista na pariskoj zemlji od 1971. godine.

Na Gren slem turnirima se u njegovoj dobi niko nije probio među osmoricu najboljih još od 1991. godine i legendarnog Džimija Konorsa (Jimmy Connors) koji je kao 39-godišnjak stigao do polufinala US Opena.

- Stvarno sam sretan. Bio sam spreman i za najgori scenarij, poraz u prvom kolu u tri seta, i naravno da sam ushićen. Sjajno je provesti toliko vremena u Parizu, a i zadovoljan sam svojom igrom -  izjavio je Federer.

Plasman u četvrtfinale osigurao je i Rafael Nadal koji je također rezultatom 3:0 porazio 78. igrača svijeta, Huana Londeroa (Juan), a za to su mu bila potrebna dva sata i 16 minuta (6:2, 6:3, 6:3).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.