TENIS

Nakon dvodnevnog maratona Tim preko Đokovića izborio finale Rolan Garosa

Austrijanac će u finalu igrati protiv Rafaela Nadala

AFP

V. Dedić

8.6.2019

Dominik Tim (Dominic Thiem) ponovio je prošlogodišnji uspjeh na Rolan Garosu i izborio finale jedinog gren slem turnira koji se igra na zemljanoj podlozi.

Austrijanac je u maratonu nakon dva dana, u meču koji je u više navrata prekidan zbog vjetra i kiše, savladao prvog nosioca i najboljeg igrača na svijetu Novaka Đokovića.

Duel je počeo jučer i rivali su uspjeli odigrati dva seta, a zbog jakog vjetra meč je prekinut u trećem setu kod rezultata 5:7 6:3 2:4. 

Meč je nastavljen danas od 12 sati, a Đoković je odmah vratio brejk, uspio doći do rezultata 5:5, ali ponovo gubi svoj servis u dvanaestom gemu i Austrijanac je opet bio u prednosti.

Rezultatska klackalica se nastavila i u četvrtom setu, ipak stabilniji je bio Srbijanac i rezultatom 7:5 odveo meč u peti odlučujući set.

Austrijanac u petom setu prvi dolazi do brejka, poveo je 4:1, a onda je zbog jake kiše uslijedio novi prekid.

Nakon što su sat proveli u svlačionici, igrači se treći put vraćaju na centralni teren u Parizu, a onda je uslijedila prava drama.

Tim je poveo 5:3 i imao dvije vezane meč lopte na svoj servis. Đoković je uspio spasiti obje, napraviti brejk i izjednačiti na 5:5.

Ipak, Austrijanac je bio taj koji je zadao posljednji udarac prvom nosiocu, uspio je odservirati za 6:5 i napraviti odlučujući brejk za potvrdu plasmana u finale.

Tamo će odmjeriti snage s prvim favoritom turnira Rafaelom Nadalom, koji ga je u finalu pobijedio i prošle godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.