POČEO TRENIRATI

Džumhur: Svi su iznenađeni brzinom oporavka, želim pokušati nastupiti na narednim turnirima

Povrijedio se tokom nastupa u dublu na Rolan Garosu

Sarajevo: S današnje pres-konferencije. Avaz

J.A./Avaz Sport

15.6.2019

Damir Džumhur, naš najbolji teniser, u kratkoj je posjeti Sarajevu, a već sutra putuje u Njemačku, gdje će, ukoliko mu to ljekari dopuste, zaigrati na ATP turniru iz Serije 500 u Haleu.

Podsjetimo, Džumhur se tokom nastupa u dublu na Rolan Garosu povrijedio, a prve informacije govorile su kako ga očekuje pauza do dva mjeseca, dok su najcrnje prognoze predviđale i pauzu do kraja sezone. 

Međutim, oporavak teče izuzetno dobro i, ukoliko dobije dopuštenje, zaigrat će najprije u Haleu, a onda će pokušati odbraniti bodove i naslov pobjednika turnira u Antaliji, nakon čega slijedi nastup na Vimbldonu. 

Sa svojim timom ljekara zaista sam odradio dobar posao. Prognoze su bile zaista crne i predviđala se pauza od četiri do šest sedmica. Međutim, svi su iznenađeni brzinom oporavka i već sedam dana treniram, čuvajući i štedeći lijevu ruku. Koliko će to biti dovoljno da pružim dobre igre, ne znam, ali želim pokušati nastupiti na narednim turnirima, počevši od Halea, gdje ću sa ATP ljekarima obaviti konsultacije i vidjeti šta mi oni preporčuju. 

Ukoliko dobijem njihovo odobrenje, zaigrat ću na tom turniru da bih što spremniji dočekao Antaliju, gdje branim 250 bodova iz prošle sezone. Svi znate da sam osvojio taj turnir i ukoliko ne uspijem odbraniti sve bodove, vjerovatno ću doživjeti pad na ATP listi. Potom slijedi Vimbldon, koji je jako važan za mene, a do kraja sezone, ukoliko me zdravlje posluži, planiram odigrati i nekoliko turnira iz Čelendžer serije kako bih sakupio bodove i povratio samopouzdanje - kazao je Džumhur na pres-konferenciji koja je održana u hotelu "Malak Regency" na Ilidži. 

Džumhur je, inače, potpisao i novi sponzorski ugovor s "BH Telecomom", koji je već sedam godina partner našeg najboljeg tenisera, a saradnja će biti ozvaničena prilikom sljedeće posjete Džumhura glavnom gradu BiH. 

U hotelu "Malak Regency" održava se i festival odbojke za djecu, pa je Džumhur iskoristio dolazak da bi pozdravio sve ekipe. Treneri su nakratko prekinuli utakmicu, koja je bila u toku kako bi se slikali s našim najboljim teniserom, kojem su poželjeli sreću u nastavku sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.