TENIS

Đoković prokomentirao ponašanje Nika Kiriosa: Ne znam zašto izjavljuje sve te stvari

Novak Đoković. Arhiv

V. D./Avaz.ba

19.6.2019

Novinari u Beogradu upitali su najboljeg tenisera svijeta da prokomentira ponašanje australskog igrača Nika Kiriosa (Kyrgios).

Kontroverzni teniser je poznatiji po skandalima nego po svom osnovnom zanimanju, a u posljednje vrijeme upućuje konstantne komentare na račun Đokovića. 

- Šta da vam kažem za njega? Ja stvarno mislim da on u suštini nije loš momak. Ne znam zašto izjavljuje sve te stvari. Želi li pažnju ili postoji neki drugi motiv. On želi da bude iskren, otvoren, transparentan, to je dio njegovog karaktera, takva je osoba i šta ja tu mogu - rekao je Đoković.

On je dodao i da nema problem s Kiriosovim izjavama.

- Može pričati šta želi. Da li ukazuje poštovanje kao i drugi? Ne, ali to je njemu svojstven način komunikacije i odnosa. U suštini, mislim da nije loš momak - rekao je Đoković.

On je potom medijima prenio i kako se upoznao s Kiriosom.

- Mi smo se upoznali prije nego što je krenuo s tom navalom kritika na moj račun u javnosti. Na US Openu, prije pet godina, krenuli su s kritiziranjem na njegov račun zbog ponašanja. Ja sam mu prišao i ponudio pomoć, u smislu da mi se može obratiti ako treba bilo šta, i ja sam na početku karijere imao kritike, prolazio sam kroz situacije. Od tog trenutka se nešto promijenilo - dodao je Đoković.

On je naveo i da nema direktan kontakt s Kiriosom.

- Ne, sve je na tom nivou, kroz javnost... Ja sam se trudio uvijek u životu poštovati svakoga, ni s kim nisam imao takvu vrstu problema. Nije to nešto što me drži budnim tokom noći ili da ne mogu spavati zbog toga. Ne mogu razumjeti razloge za takvo ponašanje, ali poštujem - istakao je Đoković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.