TENIS

Hadžimešić: Zenica ispunjava sve uvjete za Dejvis kup takmičenje

U konkurenciji za domaćinstvo bile dvorane ''Zetra'', ''Skenderija'' i ''Mejdan''

D. J.

25.6.2019

Detalj s potpisivanja memoranduma o saradnji. D. Jurišić

U pres-centru zeničke arene „Husejin Smajlović“ danas je održana konferencija za medije na kojoj je zvanično potpisan memorandum o saradnji Teniskog saveza BiH, Gradske uprave Zenica i zeničke arene.  

Žrijebom koji je u februaru održan u sjedištu Međunarodne teniske federacije (ITF) u Londonu odlučeno je da će u meču Prve grupe Euroafričke zone naši najbolji teniseri za protivnika imati Dejvis kup reprezentaciju Češke.

Memorandum su potpisali direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić, direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica Nedim Talić i stručni saradnik za sport Gradske uprave Zenica Kenan Uzunović.

- Dejvis kup takmičenje ima posebne kriterije u organizaciji, što znači da se ti mečevi ne mogu održavati u svakom mjestu. Ne dozvoljava se improvizacija. Zenica s ovom dvoranom, uvezanošću s aerodromom u Sarajevu, kao i kvalitetnim smještajnim uvjetima u neposrednoj blizini, ispunjava sve uvjete i za takmičenje Svjetske grupe – rekao je Hadžimešić i dodao da su izvještaji nakon prethodna tri meča u Zenici bili izuzetno pohvalni.

U konkurenciji za domaćinstvo su bile dvorane ''Zetra'', ''Skenderija'' i ''Mejdan''.

Termin odigravanja mečeva je 14. i 15. septembar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.