TENIS

Komentator o Džumhuru: Ponaša li se ovako jedan profesionalac?

Sigurno se pokajao za ove riječi kada je vidio fotografiju koju je Džumhur objavio na Instagramu

Džumhur: Teška noć. Instagram

Avaz Sport

27.6.2019

Damir Džumhur, najbolji bosanskohercegovački teniser predao je danas meč Australcu Džordanu Tompsonu (Jordan Thompson) u četvrtfinalu u Antaliji. On je na ovom turniru branio prošlogodišnju titulu.

Damir je meč predao zbog iscrpljenosti jer je noć prije dobio povišenu temperaturu, a uz to je i povraćao. No, komentator Sport Kluba očigledno to nije znao, pa o našem teniseru nije imao pohvalne riječi.

- Džumhur nema niti volje odigrati ovo kako spada. Pogledajte ovo! Je li to jedan profesionalni tenisač? Je li to primjer uopće kako se treba ponašati prema sebi prije svega - kazao je komentator.

Ako nije nakon što je predao meč, ovaj hrvatski komentator se sigurno pokajao za ove riječi kada je vidio fotografiju koju je Džumhur objavio na Instagramu.

- Stvarno tužno što sam morao završiti turnir u Antaliji na ovaj način. Dao sam sve od sebe, pokušao da igram, ali prošle noći sam imao tešku noć ... povraćanje i visoka temperatura. Izgleda da to nije moj dio godine. Ali, gledam naprijed ka Vimbldonu i ostatku godine - napisao je Džumhur.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.