VIMBLDON

Đoković rutinski slavio u prvom kolu pa pričao o Ivaniševiću: On je Hrvat, a ja Srbin...

Đoković: Slavio 3:0. Agencije

A. Ču. / Avaz.ba

1.7.2019

Novak Đoković je rutinski odradio posao u prvom kolu Vimbldona jer je sa 6:3, 7:5, 6:3 savladao Filipa Kolšrajbera (Phillip Kohlschrieber), a nakon meča je govorio novoj saradnji. Goran Ivanišević se priključio njegovom timu, a tu će biti sigurno sedam dana. 

- Idealan meč za početak, prvo kolo je uvijek malo nezgodno ako imate protivnika kao što je Kolšrajber jer ima iskustva. To nam govori da može da igra kvalitetan tenis, hvata dobro servis, ima dobar slajs. Pobijedio sam ga 3:0, ali je bilo nezgodno u svakom od tri seta - riječi su najboljeg tenisera svijeta.

Govorio je i o onome o čemu svi pričaju u Londonu.

- Ivanišević može mnogo donijeti, on je iz Hrvatske, a ja iz Srbije, to je nekada bila ista zemlja, Jugoslavija. Ja sam kao mali gledao Samprasa i Gorana. Sjećam se da sam 2001. bio dio Goranove pripreme za Vimbldon. Ostao sam nešto duže u akademiji Nikole Pilića u Njemačkoj i vjerujem da sam doprinio njegovim uspjesima. Trenirao je neke vrhunske igrače, ostat će sigurno tokom prve sedmice, a vidjet ćemo za drugu. Bit će sjajno imati takvog šampiona u stručnom štabu - završio je Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.