TENIS Argentinski arbitar Damijan Štajner

Sudio finale Vimbldona pa priznao: Novak Đoković me šokirao!

Sačekao dvije sedmice da se slegnu utisci poslije spektakularnog finala pa ispričao svoje impresije

Avaz Sport
28.07.2019 09:33

Đoković u razgovoru s Štajnerom

Foto: Agencije

Srbijanski teniser Novak Đoković je postao prvi čovjek nakon 71 godine koji je osvojio Vimbldon spasivši dvije meč-lopte u petom setu u finalu, no, odbranio se i uspio je pobijediti slavnog Švicarca Rodžera Federera (Roger). 

Argentinski teniski sudija Damijan Štajner (Damian Steiner) sačekao je dvije sedmice da se slegnu utisci poslije spektakularnog finala pa je ispričao svoje impresije.

- Kada sam bio mlad, prvo sam igrao tenis, pa sam bio linijski sudija, a glavni sam postao u 1994. ili 1995., tako da sam "na stolici" već oko dva i po desetljeća. I mnogo sam sretan što se toliki naporan rad isplatio. Dugo sam u ovom sportu, sudio sam već i ovakvim igračima i u finalnim borbama. Ali, velika je stvar kada dijelite pravdu u finalu gren slema - rekao je Štajner za "Continential".

Pojasnio je da je psihički spreman dočekao jedan takav meč.

- Bio sam svjestan da mi je možda posljednji put da sam u jednom takvom ambijentu. A i gledati sve one i to onakve udarce je stvarno sjajno. Biti na dva metra od njih je privilegija. Bio sam koncentriran, ali ostati takav onoliko sati nije baš lako. Zahtjevan je bio to duel - rekao je argentinski arbitar.

Posebno je naglasio da ga je Đoković u tom meču šokirao.

- Kada je Federer vodio u petom setu sa 8:7 i imao 40:15, bio sam uvjeren da je to to!". Ali, "to" nije bilo "to" - Đoković je spasio te dvije meč-lopte, izborio taj-brejk koji se po novim vimbldonskim pravilima igra ako je u petoj dionici rezultat 12:12 u gemovima, a onda sa 7:3 došao do odbrane titule i petog trijumfa u finalima najpoznatijeg teniskog turnira na planeti - kazao je Štajner.

Komentari

NA VRH