TENIS

Đoković nakon povlačenja s US opena: Veoma je frustrirajuće, to boli

Nije me niko uvrijedio ili se loše ponašao prema meni, iskreno, ne obraćam mnogo pažnje na sve to

Novak Đoković. AFP

E. Ma. / Avaz.ba

2.9.2019

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković predao je Stanu Vavrinki (Wawrinka) meč osmine finala US opena zbog povrede lijevog ramena.

Srbijanac nije bio previše raspoložen da priča o povredi.  

- Čestitam Stanu. On je veliki igrač. Želim mu sve najbolje do kraja turnira. Iskreno, ne želim pričati o povredi. Rekao sam to i ranije i držat ću se toga i ovog puta. Povukao sam se i rekao sam da je lijevo rame u pitanju, nemam više šta da dodam na to - kazao je Đoković na pres-konferenciji.

Kraj meča publika je ispratila zvižducima na račun Đokovića.

- Nije me niko uvrijedio ili se loše ponašao prema meni. Iskreno, ne obraćam mnogo pažnje na sve to. Znate, volim da poštujem druge, tako da se nadam da će i drugi poštovati mene i moju odluku. Žao mi je zbog publike, očigledno je da su došli da vide cijeli meč, ali to se nije desilo. To je sve - rekao je on. 

Dodao je da je za njega ovo frustrirajuća situacija.

- Očigledno je da nisam ni prvi ni posljednji igrač koji se povukao s velikog takmičenja. Tek sam izašao s terena, ali svakako da je bolno - istakao je Đoković.

O stepenu povrede i koliko će odsustvovati s terena nije želio govoriti.

- Slijedi period evaluacije. Uradio sam dosta različitih tretmana i pregleda, sve to u posljednjih nekoliko sedmica. Morat ću to ponovo da uradim, vidjet ćemo kako će rame da reagira. Odmor i neigranje će svakako ubrzati period oporavka. Imam u planu i turnir u Tokiju, nadam se da ću biti dotle u stanju da igram - zaključio je prvi reket svijeta.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.