TENIS

Đoković protiv Federera: Borba velikana za polufinale Londona

Meč na programu od 21 sat

Federer i Đoković: Novi okršaj. Arhiv

J. A. / Avaz Sport

14.11.2019

Novak Đoković i Rodžer Federer (Roger) sastaju se večeras u posljednjem kolu grupe “Bjern Borg” na Završnom mastersu u Londonu. Njihov 49. međusobni duel direktno će odlučivati o tome ko će se plasirati u polufinale. 

Srbijanski teniser u ovaj meč ulazi kao blagi favorit. Prema Mozzart kladionici, kvota na pobjedu Đokovića iznosi 1,40, dok se na trijumf Federera nudi kvota od 2,95.

Čini se da je Đoković pod većim pritiskom pošto je, pored plasmana u polufinale, ulog i trka s Rafaelom Nadalom za prvo mjesto ATP karavana. 

Da bi Đoković godinu završio na tom mjestu, potrebno je da osvoji ovaj turnir, a da u meču za titulu za protivnika nema “Bika s Majorke”.

Od ukupno 49 duela Novak i Rodžer su devet odigrali u prijestonici Velike Britanije, od kojih su pet bili u finalu, a kuriozitet je da je srbijanski teniser uvijek pobjeđivao u borbi za trofej.  

Švicarac je rekorder sa šest osvojenih Završnih mastersa, dok Đoković ima jedan manje. Meč između Novaka Đokovića i Rodžera Federea na programu je od 21 sat u londonskoj O2 Areni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.