TENIS

Odluka profesionalnih igrača: Nadalu nagrada za najboljeg u 2019. godini

Najpopularniji i dalje Federer i braća Brajan

Nadal: Ponovo najviše glasova. Arhiv

Piše: N. D.

19.12.2019

Španac Rafael Nadal najbolji je igrač u pojedinačnoj konkurenciji, drugu godinu zaredom, a treći put ukupno, osvojio je i nagradu ''Stefan Edberg'', koju dodjeljuje Udruženje teniskih profesionalaca (ATP). Nagrada se odnosi na iznimno sportsko držanje, a o tome odlučuju sami igrači. Uz Nadala, nominirani su bili Rodžer Federer (Roger), Dijego Švarcman (Diego Schwartzman) i Dominik Tim (Dominic Thiem). 

Nagradu "Povratnik godine" osvojio je bivši svjetski "broj 1", Britanac Andi Marej (Andy Murray), a Italijan Mateo Beretini (Matteo Berrettini) je za skok sa 54. mjesta na kraju 2018. do 8. mjesta na kraju ove sezone i svoj prvi nastup na ATP Finalu u Londonu zaradio najviše glasova u kategoriji "igrača koji je najviše napredovao".

Najpopularniji među teniskim zaljubljenicima koji posjećuju službenu stranicu ATPTour.com i dalje su Federer i braća Bob i Majk Brajan (Mike Bryan). Federer je ovu nagradu osvojio 17. godinu zaredom, a braća Brajan 14. put u nizu. Najbolji trener godine je Žil Kanevra (Gilles Cervara), koji je vodio ruskog tenisera Danila Medvedeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.