EKSKLUZIV

Nerfid Džumhur o istrazi u svijetu tenisa: Damir ni kada je bilo najteže, ništa nečisto i nečasno nije uradio

Vjerujem da će se završiti priča o tome

Nerfid Džumhur: Želi da se priča o tome okonča. Arhiv

Piše: Avaz Sport

26.12.2019

Nakon što se pojavila informacija da je 135 profesionalnih tenisera osumnjičeno za namještanje mečeva, krenule su špekulacije ko bi od poznatijih imena mogao biti među onima prema kojima se vodi istraga. Po forumima su se pojavljivale špekulacije, a o tome smo već pisali.

Nakon svega javio nam se Nerfid Džumhur, otac najboljeg bh. tenisera, koji je rekao da u potpunosti želi demantirati da Damir Džumhur ima bilo kakve veze s nečasnim radnjama.  

- Ovim putem želim demantirati sve navedeno u vezi s Damirovim učešćem u namještanju mečeva. Činjenica je da niko nikada od organa koji se bave takvim slučajevima, pa i posljednjom istragom, gdje je obuhvaćeno 135 tenisera, Damira nije tretirao kao nekoga ko bi mogao biti osumnjičen - kaže Nerfid Džumhur i dodaje. 

U Damirovoj sportskoj karijeri nikada nije bilo nikakvih djelovanja koja su suprotna sportskoj etici i pravilima koja važe unutar tenisa. Damir je ponosan na svoju karijeru u kojoj, i kad je bilo najteže, ništa nečisto i nečasno u tenisu nije uradio. Nije lako naporno trenirati i pripremati se za narednu sezonu, a razmišljati o stvarima koje te uznemiravaju. Vjerujem da će se ovim demantijem završiti priča o Damirovom učešću u namještanju mečeva. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.