TENIS

Dominik Tim izborio finale Australian opena i duel protiv Novaka Đokovića

Njegov najveći uspjeh u Melburnu

Dominik Tim: Izborio finale Australian Opena. AFP

Piše: J. A. / Avaz Sport

31.1.2020

Austrijski teniser Dominik Tim (Dominic Thiem) plasirao se u finale Australian Opena pobjedom nad Nijemcem Aleksanderom Zverevom (Alexander) 3:1 u setovima (3:6, 6:4, 7:6, 7:6). 

Dva brejka viđena su na startu meča. Prvo je Zverev došao do brejka, da bi u narednom gemu Tim odmah odgovorio i vratio brejk. Zverev je zatim sigurnom igrom došao do drugog brejka na meču 4:2. Nijemac je do kraja sačuvao prednost i osvojio prvi set. 

U drugom setu prvi do brejka došao je Tim za vodstvo od 2:1. Austrijanac je potom ovjerio brejk, ali ubrzo je Zverev vezao dva osvojena gema i vratio brejk za 3:3. Tim je onda napravio brejk i stigao do od 4:3. Austrijanac je bio siguran do kraja i izjednačio je na 1:1 u setovima. 

Zverev je poveo u trećem setu, kada je meč prekinut. Nijemac se požalio da slabije vidi lopticu nakon što se ugasilo nekoliko sijalica na reflektorima. Tim je do vodstva od 3:1 došao poslije novog brejka, koji je potvrdio na svoj servis. Ipak, Zverev je uzvratio brejk i poveo sa 4:3. Imao je Zverev set loptu na kraju, ali se Tim uspio spasiti i otišlo se u taj-brejk. Austrijanac je na kraju potpuno preokreno rezultat u svoju korist i stigao do vodstva od 2:1 u setovima. 

U četvrtom setu oba tenisera bila su sigurna na svoj servis. Bila je to potpuno "ziheraška" igra te se otišlo u taj-brejk, u kojem se Austrijanac bolje snašao te na kraju slavio trijumf. U velikom finalu Dominik Tim će igrati protiv Novaka Đokovića. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.