TENIS

Bašić i Brkić savladali Južnoafrikance u dublu: Naš tim na korak od ukupne pobjede

Brkić i Bašić: Odlična partija u dublu. D. Jurišić

Piše: Avaz.ba

7.3.2020

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine napravila je veliki korak prema pobjedi u plej-ofu svjetske grupe 1 Dejvis kupa nakon što su Mirza Bašić i Tomislav Brkić savladali u dublu južnoafrički par Raven Klasen (Klaasena) - Ruan Roelofse sa 2:0 u setovima (7:6, 6:3) te tako doveli "Zmajeve" u ukupnu prednost od 2:1. 

Naši teniseri mogli su i ranije u prvom setu riješiti dileme s obzirom na to da su imali tri brejk-lopte kod vodstva od 4:3 u gemovima. Ipak, bili su bolji u taj-brejku sa 7:4. 

U drugom setu uslijedila je još bolja partija naših igrača. Napravili su brejk za 2:1, ali su teniseri iz JAR-a uzvratili istom mjerom za 2:2. Bašić i Brkić napravili su novi brejk za 3:2, a potom su i sačuvali svoj servis (4:2). Južnoafrikanci su smanjili na 4:3, ali su naši teniseri zatim osvojili dva gema zaredom i slavili trijumf. 

Damir Džumhur igrat će naredni meč protiv Lojda Harisa (Lloyd Harris). Ukoliko Južnoafrička Republika izjednači, odlučujući duel trebali bi igrati Mirza Bašić i Roelofse.

Džumhur je jučer savladao Roelofsea, dok je Haris bio bolji od Bašića.

Naš tim poveo sa 2:1 - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.