DIRLJIVA PORUKA

Đoković: Ovo je šansa da pomognemo našoj majci prirodi da se što bolje oporavi

Ostankom kod kuće ne samo da ćemo pomoći da se virus ne raširi nego ćemo imati vremena da se posvetimo sebi i svim onim potisnutim emocijama, podsvjesnim programima za koje se nikad "nema vremena"

Đoković: Poštuje izolaciju i provodi vrijeme s porodicom. Instagram

Avaz.ba

22.3.2020

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković uputio je opširnu poruku svijetu koji se bori protiv pandemije koronavirusa. On se osvrnuo na duhovno stanje planete i pozvao narode da se ujedine, kao i stanovnike da ostanu u kućama. 

- Molim se za zdravlje i izlječenje svih vas. Neka vam Bog iscijeli sve rane koje imate, fizičke, mentalne i duhovne. Neka vam podari zdravlja, energije i radosti danas. Ovo su veoma izazovna vremena za sve. Šaljem vam podršku i molitve. Ostanite kod kuće i time pomognite zdravstvenim radnicima da se pobrinu za sve ljude kojima je pomoć neophodna. Nemojmo da ih opterećujemo u ovim teškim vremenima više nego što je neophodno. Živimo u brzim, modernim vremenima. Nemamo vremena da se zaustavimo i da razmislimo o životu, samo želimo da budemo što više produktivni. Ja sam skroz za produktivnost, ali iskreno mislim da je karantin sada mnogim ljudima dobrodošao. Barem meni jeste. Dozvoljava mi da provodim kvalitetno vrijeme sa svojom porodicom. Da se smijem, volim, ljubim, grlim do besvijesti sa svima njima. Da shvatim koliko naizgled jednostavne stvari čine život kompletnijim i ispunjenim. Stalna kretnja, posebno za nas tenisere, je karakteristična i često nas ne drži mjesto. Ostankom kod kuće ne samo da ćemo da pomognemo da se virus ne raširi nego ćemo imati vremena da se posvetimo sebi i svim onim potisnutim emocijama, podsvjesnim programima za koje se nikad "nema vremena". Za tako ključan unutrašnji rad mora da postoji vrijeme i sada nam je nametnuta ova situacija kao podsjetnik da se bavimo sobom. Da pronađemo mir, da vježbamo svoj um, da mislimo srećne i pozitivne misli što češće, da se molimo i tihujemo, da pišemo, čitamo, pjevamo, plešemo, sviramo, radujemo se... Sve to u svrsi podizanja lične vibracije, a samim tim i vibracije čitave planete, svih ljudi, životinja, ekosistema. Ovo je šansa da pomognemo našoj majci prirodi da se što bolje oporavi. Svi smo povezani sa jednim Izvorom koji nam daje snagu da ovakve trenutke vidimo kao priliku za rast. Sada ćemo, nadam se, shvatiti koliko djela pojedinca utiču na opšte stanje nacije i planete. Bog vas blagoslovio i želim vam svima ljubav, zdravlje i mir - napisao je Đoković.

On je dodao i da treba iskazati veliku zahvalnost svim zemljama koje se uzajamno pomažu u ovim trenucima. Posebno je zahvalio Republici Kini koja je pružila veliku pomoć Srbiji.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.