IZVAN TERENA

Hrvatska teniserka šokirala svijet: Igračice spavaju s direktorima turnira

Prenijela utiske nakon diskriminacije s kojom se suočavala

Mariana Dražić. Instagram

Avaz.ba

24.3.2020

Tenis je jedan od onih sportova koji je poznat po velikom glamuru, ali je taj glamur usko povezan samo s najboljim teniserima svijeta. Kada se malo zagrebe ispod površine i analiziraju priče slabije rangiranih igrača i igračica, lako je shvatiti koliko je tenis, ustvari, težak i brutalan sport. 

No, ono što je ispričala hrvatska teniserka Mariana Dražić, šokiralo je cijeli sportski svijet. Ona je iz prvog ugla prenijela utiske nakon diskriminacije s kojom se suočavala, što je, uistinu, šokantno. 

Bila sam na turniru sa prijateljicom i s njom dijelila sobu, kako to ide zbog troškova. No, tokom turnira, otkrila sam da dosta igračica voli isti spol, što je bilo u slučaju moje prijateljice. Ja sam to odobravala i nisam imala ništa protiv toga, ali ušla sam, ne znajući, u ljubavni trougao, jer je moja prijateljica htjela napraviti ljubomornom svoju bivšu djevojku, koja je na taj turnir došla s novom djevojkom - započela je priču Mariana. 

Potom je nastavila svoju priču.

U lobiju hotela, naprimjer, jedna me je djevojka dodirivala po koljenu, po kosi, sjela je na mene, što je meni bilo neprijatno i rekla sam joj da to ne radi. Ispalo je kasnije veće s*anje, jer su se sve te lezbijke udružile protiv mene. Kad sam igrala svoj meč, njih 15 iz ljubomore je došlo na tribine i navijalo protiv mene, pljeskalo, glasno pričalo. Bilo mi je stvarno neprijatno i uzela sam sobu samo za sebe. Imala sam i nervni slom - rekla je hrvatska teniserka.


Zatim je otkrila ono što je posebno šokiralo mnoge. 

- U teniskim krugovima sve se brzo sazna pa tako i da dosta igračica, kako bi osigurale sebi lakši put prema uspjehu, spavaju s direktorima nekih turnira ili se prave da su njihove djevojke pa im osiguraju pozivnicu ili daju besplatan smještaj, što je odvratno. Meni, srećom, takve ponude nisu stigle - istaknula je Mariana Dražić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.