PANDEMIJA

Zverev s koronavirusom došao do polufinala Australian Opena

Brenda i ja smo 28. decembra bili u Kini. Ne možete ni zamisliti kako sam kašljao mjesec dana u Australiji, rekao je Nijemac

Zverev: To bi stvarno bilo senzacionalno. Arhiv

Piše: Avaz.ba

6.4.2020

Jedna od najvećih mladih zvijezda svjetskog tenisa Aleksandar Zverev (22) šokirao je Njemačku i teniski svijet priznanjem da je još u decembru, vjerovatno, prebolio koronavirus. Nijemac je na Instagramu otkrio da je oko Nove godine bio u Kini zajedno sa svojom djevojkom, top-modelom Brendom Pateom te da su se, vjerovatno, zajedno zarazili i u međuvremenu preboljeli koronavirus. 

Brenda i ja smo 28. decembra bili u Kini. Ne možete ni zamisliti kako sam kašljao mjesec dana u Australiji. Temperaturu sam imao dva-tri dana. To je bio kašalj kakav nikada u životu nisam imao, svakih desetak sekundi sam imao napad - opisao je sedmi teniser svijeta simptome na Instagram Liveu svog prijatelja Olivera Pohera (Pocher). 

Zverev je nakon toga nastupio na ATP kupu i doživio tri uzastopna poraza, a potom otišao na Australian Open i došao čak do polufinala, gdje ga je zaustavila druga velika mlada zvijezda Dominik Tijem (Dominic Thiem).

Ne želim ni pomisliti da sam imao koronavirus i došao do polufinala Australian Opena! To bi stvarno bilo senzacionalno - rekao je Zverev. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.